Kļūmīgs atgadījums kolonizētajā Rīgā

Kļūmīgs atgadījums pierobežā

Tirdzniecības centrā “Origo” veikalā “Rimi” esot noticis kāds kļūmīgs atgadījums. Un proti, kāda sieviete ar bērnu stāvējusi rindā pie kases. Ļaužu rindā nav bijis daudz – kādi trīs. Tas gan nav traucējis kādam kolonistam, kuŗš vēlējies savu alus pudeli iegādāties katrā ziņā bez rindas, pieiet pie kasieres blakus rindā, kas bijusi slēgta, jo kasiere skaitījusi naudu, un savā mātes valodā visai agresīvi apjautāties, vai kase esot slēgta. Kasiere atbildējusi, ka ir taču pat uzraksts (“Kase ir slēgta. Jūs apkalpos blakus kasē.”). Uz to kolonists sācis piktoties, ka viņu neinteresējot uzraksti suņu valodā un vispār lai ar viņu runājot cilvēku valodā. Iepriekš minētā sieviete to nav varējusi izturēt un atgādinājusi šim kolonistam, kas ir Latvijas valsts valoda. Kolonists sācis ālēties, norādot, ka sieviete noteikti esot fašiste un nacionāliste. Kad bērns sievietei pajautājis – “Mammu, kāpēc viņš runā krieviski? Te ir Latvija!”, intelekta neizkropļotais kolonists sācis kliegt, ka visus latviešus vajagot likt pie sienas un nošaut. Sieviete viņam atcirtusi: “Aizveries, okupant!” Kolonists jeb, jā, taisnība – okupants – bijis ļoti apvainojies, izvilcis tālruni, nofotografējis sievieti un bērnu un tad devies prom.

Kārlis Markss ir rakstījis: “Nezināt mītnes zemes valodu var viesis, idiots vai okupants, kuŗš uzspiež savu valodu.” Tā kā pēc viesa šis tips neesot izskatījies, tad viņam bija dilemma – viņš ir idiots vai tomēr okupants? Okupants – tas ir tāds domāšanas veids, ziniet… Tas ir uzskats, ka VIŅIEM šeit ir lielākas tiesības kā pamatnācijai, tas ir uzskats, ka visiem jārunā VIŅU valodā.

Un lieki teikt, ka “Origo” apsardze tā vietā, lai šo karstgalvi atvēsinātu, vien ar neviltotu interesei noraudzījās notiekošajā, bet pārējie pircēji rindā izlikās, ka ir akli un kurli.

Vēl viens pašmāju pamuļķu un kangaru nodevības rezultāts.